20.03.2009. Lasteraamat, mille kõik tegelased oskavad ja teevad mustkunstitrikke (Eesti Päevaleht)

Eesti Päevaleht

Eda Post

Raamatu peategelane on 11-aastane Lembit, kelle hobiks on kodus ja koolis mustkunstitrikkide tegemine. Näidis­olukorrad on valitud sellised, mida ikka elus ette tuleb – jõulude tähistamine pereringis, lõuna koolisööklas, kaardimängud ekskursioonil. Iga kord räägivad autorid esmalt loo sellest, mis justkui võluväel juhtub, ning see­järel õpetavad, kuidas seda ise teha. Trikke aitavad mõista Iris Mün­teli ja Ande illustratsioonid.

Raamatus tehtav mustkunst on (mõnikord petlikult) lihtne.  Samal ajal nõuab näiteks liniku munema õpetamise või soolatopsi haihtumise sujuv esitus ka harjutamist.

Teoses oskavad mustkunsti pea­aegu kõik – nii Lempsi pereliikmed kui ka kummaliste nimedega klassikaaslased. Raamatut on täiendatud silmarõõmuks ka mõningate optiliste illusioonidega ning tõsisematele huvilistele on koostatud peatükk mustkunsti ajaloost.

Miinuspoolele jääb see, et raamat vajanuks valvsamat toimetaja pilku – näiteks saabub keset jõulude tähistamist äkitselt uusaasta ja järgmiseks ollakse tagasi jõuluajas.

Aga kui järgmine kord on tarvis koorimata banaani sisu eelviilutada või sinisest küünlast valge teha, vaadake raamatust järele.

Lembitu maagiline maailm
Autorid Meelis Kubo ja Ande
Illustreerinud Iris Müntel ja Ande
92 lehekülge
Kirjastus Atlex

Allikas

Kommentaarid

Kommentaare ei ole veel - ole esimene!

Avalda arvamust - lisa oma kommentaar!

Nimi *

E-mail *

Kodulehekülg

.pri.ee priiks!
.pri.ee priiks!